Sales coaching: iets voor jou?

Vraag jij jezelf wel eens af waarom een topsporter een coach heeft en ook nog een supportteam? Is dat omdat hij/zij niet weet hoe hij/zij zijn sport moet beoefenen? Nee, natuurlijk niet. In de meeste gevallen is een coach er om je net dat duwtje te geven om nog beter te presteren. En dat doen wij bij IS&M ook voor jou. Wij geven als sales coach jou dat duwtje, dagen je uit en verleggen jouw grenzen met als doel jou of je onderneming verder te brengen dan waar je in je eentje komt.

Coaching in sales met IS&M

Oké, je wilt dus verder komen met jouw sales uitdaging. Dat kan betekenen dat je al nagedacht hebt over een concrete doelstelling. Bijvoorbeeld om van prospects meer nieuwe klanten te maken, of om jouw sales funnel te optimaliseren. Of is jouw doelstelling nog niet zo concreet en heb je daar hulp bij nodig? Dat is het mooie aan Independent Sales & Marketing, wij kijken iedere keer opnieuw wat jij nodig hebt. Dus geen standaard format coaching programma. Wij pakken onze gereedschapskist en kijken wat jij nodig hebt voor het duwtje in de rug.

Salesplan: beginnen bij het begin

We kunnen mooie doelstellingen formuleren, KPI’s afspreken en tussentijds alles meten en bijsturen. Maar toch begint het met het maken van een salesplan. Beginnen waar je nu staat en plannen waar je naar toe wilt. Zie het salespaln als een verre reis die je hebt geboekt: De heen- en terugvlucht zijn geboekt, de eerste overnachting (de basis) heb je vastgelegd, maar de rest moeten we nog invullen. Je gaat je inlezen wat er allemaal te bezichtigen is op de bestemming en dergelijke (voor jouw salesplan kijk je welke mogelijke prospects er zijn en dergelijke). Je spreekt met jezelf bepaalde doelen voor deze reis af (wat heb ik nodig om dit salesplan te laten slagen) en uiteindelijk leg je jouw reis vast (en dus ook jouw salesplan). Zie ons als jouw reisbegeleider op het commerciële vlak voor jouw organisatie. Wij weten de beste bezienswaardigheden (tools) om jouw reis onvergetelijk te maken (het slagen van jouw onderneming). Maar je maakt zelf de reis zonder dat de begeleiding steeds je hand vast houdt (we stimuleren je om zaken zelf te doen, je moet immers niet verslaafd aan ons raken). Welk salesplan is geschikt voor jou?