info@isenm.nl
+31 (0)6 48 63 39 93

Eric Noordam

Een onderdeel van de werkwijze van Independent Sales & Marketing is het afnemen van klantinterviews. Hoe leuk is het dan om ons ook een keer te laten interviewen? Lees hieronder meer over Eric Noordam.

Waar liggen jouw roots in het commerciële vlak voordat je met Independent Sales & Marketing begon?

Na de Hotelschool Maastricht wist ik één ding wel zeker, ik wil graag onderdeel zijn van een team. Ik kwam terecht bij een uitgeverij in Den Haag. Vanuit een instapfunctie ben ik met het bedrijf meegegroeid in mijn commerciële rol. Toen het bedrijf overgenomen werd door Reed Elsevier vond ik het tijd om mijn vleugels verder uit te spreiden en ben ik in de verzekeringsbranche terecht gekomen. Hierin heb ik meer dan 10 jaar met veel plezier gewerkt.

Maar toch uiteindelijk voor jezelf begonnen, wat was jouw drijfveer?

Bij de assurantietussenpersoon waar ik werkte heb ik ook altijd in teamverband gewerkt, met de binnendienst, de afdeling financial planning, afdeling hypotheken, enz. Ik merkte dat ik als senior accountmanager mijn klanten wel kon helpen, maar ook gebonden was aan de formaliteiten van het kantoor en de verzekeringsmaatschappij waar ik voor werkte. Ik merkte dat ik steeds meer op kantoor bezig was en minder bij mijn klanten zat. Dat miste ik. Ik hou ervan om ondernemers te adviseren op commercieel gebied en te zien dat het advies de onderneming verder helpt.

Waarom Independent Sales & Marketing?

Toen ik eind 2011 als ondernemer startte, wilde ik vooral onafhankelijk zijn voor mijn klanten. Als onafhankelijke sales en marketing expert wilde ik als ondernemer gezien worden. Nadat Madelon in augustus 2012 zich ook bij IS&M aansloot, hebben we de naam gelijk gehouden, wij zijn nog steeds onafhankelijk voor onze klanten. Zo hebben wij bijvoorbeeld geen prijsafspraken met onze samenwerkingspartners. Wij willen transparant en eerlijk zakendoen, met alle partijen waar wij mee samenwerken!